Ruzie met uw aannemer

Ruzie met uw aannemer

Wanneer u een aannemer inschakelt voor een verbouwing, maakt u afspraken over wat er moet gebeuren, en tegen welke prijs. U vertrouwt erop dat de aannemer goed is in z'n vak, en het werk netjes zal afleveren. Het is dan ook enorm vervelend wanneer dat niet zo blijkt te zijn. Dan moet u samen met de aannemer tot een oplossing zien te komen. Maar ondertussen hebt u al wel een aanbetaling gedaan, en zit u midden in de verbouwing. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over ruzie met uw aannemer. Hebt u vragen die hier niet beantwoord worden, of wilt u graag een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, of leg ons online uw vraag voor. Dat kost u niets en verplicht u tot niets.

Kan ik zomaar een andere aannemer inschakelen?

Nee, dat kan niet zomaar. Allereerst zult u contact moeten opnemen met uw aannemer, en het probleem voorleggen. Vindt u dat de aannemer slecht werk heeft geleverd, maar is de aannemer het daar niet mee eens? Dan kunt u ervoor kiezen om een onafhankelijke derde in te schakelen. Afhankelijk van dat rapport kunt u dan verder met uw aannemer onderhandelen over een oplossing. Wanneer blijkt dat uw aannemer inderdaad slecht werk heeft geleverd, moet u hem de gelegenheid geven om het werk te herstellen. Doet u dat niet en schakelt u zonder overleg een andere aannemer in, dan draait u in principe op voor de kosten van beide aannemers.

Wat als mijn aannemer niet met mij wil praten?

Als u vindt dat uw aannemer slecht werk heeft geleverd, mag de aannemer dat niet zomaar negeren. Lukt het niet om een goed gesprek met de aannemer aan te gaan, dan kunt u kijken of de aannemer bij een branche-organisatie is aangesloten. In dat geval kunt u een klacht indienen bij de branche-organisatie, en zullen zij u helpen om tot een oplossing te komen. Is er geen branche-organisatie of krijgt u van hen niet de gewenste hulp, dan kunt u contact opnemen met een advocaat. Die kan dan samen met u kijken wat uw mogelijkheden zijn, en eventueel uw aannemer aansprakelijk stellen. Daarbij moet natuurlijk ook goed naar de kosten worden gekeken; de kosten van de advocaat moeten natuurlijk wel in verhouding staan tot uw schade.