Uitbetaling salaris

Uitbetaling salaris

Wanneer u in dienst bent van een werkgever, gaat u ervan uit dat uw salaris steeds op tijd wordt uitbetaald. U werkt er immers hard voor, en kunt uw salaris niet zomaar missen. Het is dan ook bijzonder vervelend als uw salaris niet op tijd wordt uitbetaald, of wanneer het bedrag niet klopt. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over uitbetaling van salaris. Hebt u vragen die hier niet beantwoord worden, of wilt u graag een advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, of leg ons online uw vraag voor. Dat kost u niets en verplicht u tot niets.

Wanneer moet mijn salaris worden betaald?

Dat is afhankelijk van wat er in uw contract staat. Krijgt u bijvoorbeeld per week betaald, of per maand? In principe moet uw werkgever na afloop van zo'n periode binnen 3 werkdagen uw salaris uitbetalen. Duurt dat langer, dan hebt u recht op een vergoeding. Het kan echter zijn dat er in uw contract is vastgelegd, dat de salarisbetaling langer duurt. Daar zitten echter wel grenzen aan: wanneer u weekloon ontvangt, mag de uitbetaling nooit langer dan een maand op zich laten wachten. Ontvangt u maandloon, dan mag de uitbetaling nooit langer dan een kwartaal op zich laten wachten. Andere afspraken zijn dus niet geldig.

Is mijn werkgever verplicht telkens een salarisspecificatie toe te sturen?

Nee, dat hoeft niet elke keer. Uw werkgever is verplicht u een salarisspecificatie te geven bij de eerste betaling die u ontvangt. Daarna hoeft u pas weer een specificatie te ontvangen wanneer er iets wijzigt in het loon of de inhoudingen, of bijvoorbeeld bij de uitbetaling van uw vakantiegeld. Veel werkgevers kiezen er echter voor om u bij elke salarisbetaling een salarisspecificatie te geven, om verwarring te voorkomen.

Mag mijn werkgever zomaar bedragen verrekenen met mijn salaris?

In een aantal gevallen mag uw werkgever inderdaad bedragen met uw salaris verrekenen. Bijvoorbeeld als u al een vooruitbetaling hebt ontvangen, of als u eerder per ongeluk te veel salaris hebt ontvangen. Ook in andere situaties kunnen er bedragen met uw loon worden verrekend. Bijvoorbeeld wanneer uw werkgever uw opleidingskosten betaalt, maar in uw contract staat dat u daarvan een gedeelte zelf moet betalen. Of wanneer u een verkeersboete hebt gekregen in een auto van de werkgever. Aan zo'n verrekening zijn echter wel grenzen gesteld. Zo moet er in elk geval voldoende salaris voor u overblijven, om uw vaste lasten van te kunnen blijven betalen. Hebt u het idee dat uw werkgever teveel bedragen verrekent met uw salaris, dan kunt u het beste eerst contact opnemen met de salarisadministratie. Komt u er met uw werkgever echter niet uit, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Mag er zomaar loonbeslag worden gelegd?

Wanneer u forse schulden hebt, kan de schuldeiser aan de rechter toestemming vragen om loonbeslag te leggen. Wanneer die toestemming wordt verleend, wordt het loonbeslag door een gerechtsdeurwaarder gelegd. De deurwaarder komt daarvoor langs bij uw werkgever. Uw werkgever is verplicht hieraan mee te werken. Er zijn wel voorwaarden gesteld aan bijvoorbeeld de hoogte van het loonbeslag. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Loonbeslag.