Prijzen

Prijzen

De kosten van het inschakelen van een advocaat zijn van veel factoren afhankelijk. Wij kunnen daarom helaas geen prijsoverzicht geven van juridische procedures. Toch wilt u natuurlijk weten waar u financieel aan toe bent, voordat u een advocaat inschakelt. Bij ons kantoor zijn er drie mogelijkheden voor financiële afspraken: een dossier op toevoeging, op uurtarief of tegen een vaste prijs. Hebt u vragen over de exacte kosten in uw situatie, of wilt u een offerte ontvangen om meerdere aanbieders te kunnen vergelijken, neemt u dan gerust contact met ons op. Dat kost u niets en verplicht u tot niets.

een dossier op toevoeging

Wanneer u onvoldoende inkomen hebt om zelf een advocaat te kunnen betalen, komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Vroeger werd dit ‘pro deo’ genoemd; tegenwoordig procedeert u op basis van ‘toevoeging’. In dat geval betaalt u ons slechts eenmalig een eigen bijdrage. De rest van onze kosten wordt door de overheid aan ons betaald. Op de pagina Gesubsidieerde rechtsbijstand kunt u precies nalezen welke inkomensgrenzen er voor dit systeem gelden. U ziet daar ook gelijk hoe hoog de eigen bijdrage in uw situatie is.

een dossier op uurtarief

Wanneer u niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, moet u onze advocaat op uurtarief betalen. De totale kosten zijn dan afhankelijk van de tijd die wij aan uw dossier besteden. Ons uurtarief is € 200,-. Daar komt nog 21% BTW bij.

een dossier tegen een vaste prijs

Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, maar wilt u financieel niet voor verrassingen komen te staan? Dan kunt u bij ons van tevoren een vaste prijs afspreken voor uw zaak. U weet zo precies waar u financieel aan toe bent. Om een inschatting te krijgen van de vaste prijzen die wij hanteren, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Dat kost u niets en verplicht u tot niets.